Ga naar hoofdinhoud

Linde breidt robot portfolio uit met drie nieuwe aanwinsten


Linde lanceert de C-MATIC mobiele robots. Hiermee  breidt Linde Material Handling haar portfolio geautomatiseerde oplossingen uit met drie compacte, wendbare en flexibel inzetbare oplossingen.

Sterke online handel, aanhoudende personeelstekorten, zorgen er onder meer voor dat bedrijven op zoek zijn naar slimme oplossingen in het magazijn. Automatiseringssystemen en robots springen in dat gat.

Lastcapaciteit Linde robots

Linde lancert op zijn beurt de nieuwe, compacte en wendbare Linde C-MATIC transportrobots. De robots kunnen maximale lasten van 600, 1.000 en 1.500 kilogram aan. De “platforms op wielen”, die ongeveer een meter lang en iets minder dan een meter breed zijn, kunnen zowel ter plaatse draaien als de opgepikte last roteren. Hierdoor hebben ze weinig ruimte nodig voor rij- of draaimanoeuvres en zijn ze geschikt voor krappe magazijnindelingen, aldus Linde Material Handling

Ophalen van lading via tafel of pallet

De autonome platformvoertuigen kunnen ladingen op twee verschillende manieren opnemen: Ten eerste via een transporttafel waar ze onder kunnen rijden, waarop de goederen, een pallet of een gaaskrat worden geplaatst. Een QR-code, geplaatst onder het midden van de tafel, zorgt ervoor dat de getransporteerde goederen niet alleen centraal worden opgepakt en correct worden uitgelijnd, maar ook duidelijk kunnen worden geïdentificeerd. Dit betekent dat de goederen en hun pad door het warehouse kunnen worden gevolgd. Ten tweede kan de transportrobot de pallet direct of via een vast gemonteerde adapterplaat oppakken van een overslagstation of rollenbaan.

Snelheid

De Linde C-MATIC beweegt naar een gedefinieerd overslagpunt en plaatst het oppervlak van het lastopnamemiddel centraal onder de transporttafel of onder de pallet die in een overslagrek is geplaatst. De kar tilt vervolgens de lading op en brengt deze met een snelheid van maximaal 7,2 km/u naar de bestemde locaties. Navigatie door de omgeving wordt ook bereikt via QR-codes die in een rasterpatroon op de vloer zijn geplaatst en worden gelezen door de QR-camera die op het voertuig is geïnstalleerd.

Een laserscanner zorgt voor een betrouwbare detectie van bewegende of stilstaande obstakels. Dankzij realtime informatieverwerking past de Linde C-MATIC zijn snelheid aan de betreffende situatie aan en blijft stil staan ​​totdat mensen en voertuigen de bewaakte zone hebben verlaten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.