Ga naar hoofdinhoud

MRG Logistics (Blokker dc) neemt nieuw shuttle- en picksysteem in gebruik


MRG Logistics, beter bekend als het Blokker dc, heeft vrijdag officieel zijn nieuwe shuttle- en picksysteem in gebruik genomen. Het systeem Rotapick, vervaardigd door PSB uit Duitsland, vervangt grotendeels de traditionele pick-to-light karren.

Een stap voorwaarts in ‘smart warehousing’ Zo noemt MRG Logistics de officiële ingebruikname vrijdag van het nieuwe shuttle- en picksysteem. MRG Logistics is beter bekend als het Blokker dc dat zich sinds kort heeft ontpopt tot een zelfstandige logistieke dienstverlener.

Goods to man systeem

Rotapick, zoals het nieuwe systeem heet, biedt een compacte opslag- en orderpicksysteem dat meer orderregels kan verwerken in minder tijd. In plaats van het traditionele “man-to-goods” systeem, waarbij orderpickers langs verschillende picklocaties rijden om artikelen te verzamelen, keert Rotapick het proces om naar een “goods-to-man” systeem. Dit houdt in dat artikelen via een lopende band naar een werkstation worden gebracht, waar de orderpicker ze verzamelt.

Innovatie

CEO John Schollink benadrukt het belang van voortdurende innovatie binnen het distributiecentrum van MRG Logistics, dat te koop staat. Door Rotapick te implementeren, kan het bedrijf winkel- en internetlogistiek combineren voor goederen van alle formaten, waardoor het aantrekkelijk wordt voor winkelketens om hun logistiek bij hen onder te brengen.

Buffer

Het systeem biedt twee manieren om producten aan bakken toe te voegen: direct in de bakken plaatsen of dozen voorzien van een unieke sticker en op de invoerbaan plaatsen. Niet direct benodigde goederen worden opgeslagen in de Rota-buffer, met een capaciteit van 6.500 kratten.

180 klantbakken

Het orderverzamelproces wordt uitgevoerd door zes Rotapicks, elk bediend door één persoon. Met 30 kratten per station, verdeeld over drie schijven, kunnen medewerkers snel en efficiënt orders samenstellen, met een totaal van 180 klantbakken die op elk moment gereed zijn.

Verdubbeling

Schollink benadrukt dat medewerkers snel vertrouwd raken met het nieuwe proces en dat een deel van de oude pick-to-light karren behouden blijft als back-up bij eventuele storingen. Met de implementatie van Rotapick bereikt MRG Logistics zijn doel om het proces te verdubbelen en minder afhankelijk te zijn van menselijke arbeid, wat een belangrijke mijlpaal is voor de toekomstige dienstverlening aan klanten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.